Kozarska Dubica do povoljnijeg i podržavajućeg ambijenta za nove biznise, poslovna i investiciona ulaganja

Kozarska Dubica je naredno mjesto sastajanja i identificiranja zajedničkih ciljeva lokalnih vlasti i preduzetnika. Radionica je održana sa svrhom pronalaska uspješne strategije i konkretnih aktivnosti za unapređenje poslovanja privrednih subjekata i učinkovite saradnje s lokalnim vlastima.

Željeni ishod jeste razvoj povoljnijeg i podržavajućeg ambijenta za nove biznise, poslovna i investiciona ulaganja na području Kozarske Dubice.

"Bez strategije i plana nema ni poslovnog niti društvenog razvoja. Obaveza svakog vodstva društva, dakle Opština je da uvezuju privredne subjekte za boljitak i zajedničku korist svih nas zajedni", rekao je Saša Rokvić, vlasnik firme SZR "KD-MONT" i podpredsjednik Skupštine područne Zanatsko - preduzetničke komore Prijedor.

IMG b8c0d930e3537e409e83d1f4cffeb6e8 V

"Veliko mi je zadovoljstvo što prisustvujem današnjoj radionici sa ciljem pripreme za izradu opštinske Strategie podrške razvoju poslovnog sektora. Veoma je važno da se lokalna uprava direktno uključi u stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta uz zajednički rad sa predstavnicima lokalne privrede. Samo strateški pristup kroz identifikaciju ključnih aktera, ciljeva, aktivnosti i praćenja implementacije planiranog može dovesti do željenih rezultata i unapređenja poslovne
klime na području opštine. Proces izrade Strategije i njena implementacija će pozitivno utjecati na odnose između lokalne uprave i donosioca odluka sa jedne strane, i privrednika i preduzetnika sa druge strane. Smatram da je ovo početak u obnavljanju povjerenja i rada na zajedničkim projektima lokalnih institucija i poslovnog sektora. Sve ove aktivnosti su moguće zbog svesrdne podške USAID-a koji svojom konsultantskom i ekspertskom pomoći predstavlja ključni faktor za uspješnu realizaciju svih planiranih aktivnosti", rekao je Emir Kočan, šef Odsjeka za privredu, razvoj i investicije u Opštini Kozarska Dubica.

IMG bcc0c545e84ffe85fc60ea66498b84b2 V

Strateški Program podrške razvoju poslovnog sektora donosi sa sobom brojne susrete, saradnje i umrežavanja na putu kreiranja poticajnog poslovnog okruženja Kozarske Dubice te boljem prepoznavanju tržišnih prilika od strane ključnih aktera.

IMG deaede319e4bbd2bd62fd6bac38fd216 V


USAID u BiH, kroz Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID Inspire nastavlja s podrškom pri izradi strateških dokumenata održivog razvoja preduzetništva u lokalnim zajednicama u kojima su ranije osnovani i Preduzetnički fondovi za podršku marginaliziranim grupama žena i pripadnicima drugih marginaliziranih grupa u razvoju biznisa.

KALENDAR DOGAĐAJA

Maj   2024
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

USPJEŠNE PRIČE

Servis centar "Dajte nam šansu - Svjetlice"

27 Novembar 2015

Otvaranje Sevisnog centra "Dajte nam šansu - Svjetlice" je obilježilo početak nove etape za ravnopravne članove bh. društva - djecu i osobe s poteškoćama u razvoju. Dijete ili osoba sa poteškoćama...

Zaposleni mladi koji doprinose razvoju društva, umjesto novih socijalnih slučajeva

30 Januar 2017

Djeca bez roditeljskog staranja jedna su od najosjetljivijih grupa sa margine bh. društva i kao takva zaslužuju posebnu brigu i pažnju. U Bosni i Hercegovini bez roditeljskog staranja živi od...

Priča iz zaboravljenog kraja: Od nezaposlene žene do poduzetnice

22 Decembar 2017

Ustajanje u zoru, odlazak na počinak u kasnim noćnim satima, skrivanje od kiše i vjetra onoga što ti treba osigurati život u narednih nekoliko mjeseci bila je svakodnevnica Vesne Budnjar....

« »

KORISNE INFORMACIJE

USAID/INSPIRE podrška LGBTQI zajednici u BiH (projekti u toku)

14 Januar 2022

Više informacija o projektima podržanim od strane USAID/INSPIRE u komponenti podrške LGBTQI+ zajednice u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

USAID/INSPIRE podrška borbi protiv trgovine ljudima u BiH (projekti u toku)

24 Decembar 2021

Više informacija o projektima podržanim od USAID/INSPIRE u komponenti borbe protiv trgovine ljudima u BiH koji su u toku dostupno je OVDJE.

Program malih grantova za projekte osnaživanja žena

19 Novembar 2018

Kancelarija za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini objavljuje Poziv za dostavu projekata za Program malih grantova za projekte osnaživanja žena. Više informacija o pozivu dostupno je...

« »